Çok seyahat ediyorum ve kendime seyahat uzmanı diyebilirim. Seyahatin en can alıcı kısmı valiz hazırlamak ve işte size kendi tüyolarımı derledim:

  1. Kaç gün, kaç gece ve hangi faaliyetleri yapacaksınız? Ayrıca hava durumunu kontrol edin ve gidiş-gelişte uçakta rahat kıyafetlere ihtiyacınız olacağını da unutmayın.   Bunlar size ihtiyaç duyacağınız şeyler için bir zemin oluşturur.
  2. Daha sonra gardırobuma gider ve yukarıda belirlediğim zemin çerçevesinde yanıma almak istediğim her şeyi alırım. Her şeyi alarak biraz abartmış olabilirsiniz ama bunun için endişelenmeyin. Halledeceğiz!
  3. Sonra ayakkabıları çıkarırım ve yalnızca bir ayakkabı ile giyilebilecek şeyleri azaltmaya başlarım. Ayakkabılar çok yer kapladığından en aza indirmek lazım. Her bir çift ayakkabı en az iki şeyle giyilebilir olmalıdır. Aynı şey çantalar için de geçerli.
  4. Şimdi minimali elde ettiniz. Daima ekstra günlük bir kıyafet de valizinizde olsun. Üstünüze kazara bir şey dökülmeyeceği ya da yırtılmayacağından emin olamazsınız.
  5. Onların yanına ayakkabıları ve çantaları da koyarak hepsini yatağın üzerine sererim. Şöyle bir bakarım hepsine. Şimdi sıra aksesuarlarda. Aksesuarları da tam oraya koyun, böylece hepsini bir arada görebilirsiniz. Her bir kıyafet ile giymeniz gereken çorapları ve özel iç çamaşırlarınızı unutmayın.
  6. Mesela gittiğim yerde güzel bir spa olabilir diye her zaman bir mayo koyarım.   Soğuk bir yere gidecek olsak bile, evden mayo ve en sevdiğim Havaianaslarım olmadan çıkmam. Pijama, iç çamaşırı, makyaj ve hazırsınız!
  7. Kabin bagajı olarak uçak seyahat için olmazsa olmazlarımdan oluşan bir kitim var.   İçinde sıhhi mendil, göz damlası, yüz misti, göz maskesi, yüz maskesi, göz kremi, yüz kremi, el dezenfektanı, lavanta yağı, el kremi, dudak kremi, kulak tıkacı, uyku maskesi, Advil ve yumuşak çorap. Bunların deneme boylarından atın çantaya. Ben her zaman yanımda çerez ve kuru meyve getiririm, böylece uçak yemeği yemek zorunda kalmazsınız. Bırakmayacağım tek şey boyun yastığımdır. Her zaman yanıma alırım, o yanımda olunca yol beni nereye götürürse götürsün, hep rahatım!

 

Leave a Reply